6 x Extra univerzální bezlepková směs 1 kg
Bezgluten
Koncentrát pro různé druhy pečiva představuje skvělou alternativu běžné mouky obsahující lepek. Pečivo na bázi tohoto výrobku se nerozpadá, není tvrdé, je prostě perfektní. Doporučujeme ho zejména k pečení chleba, rohlíků, droždí, koláčů a sušenek.
Výrobek neobsahuje lepek, mléko, vejce, čokoládu ani sóju.
Ingredience:
Bezlepkový pšeničný škrob, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, glukóza, zahušťovadlo: guarová guma, E464; vláknina bramborová, regulátor kyselosti: E 575; kypřící látka: uhličitany sodné.
Způsob přípravy:
Recept na chléb bez lepku:Složení: 500 g koncentrátu mouky, 0,5 lžičky soli (5 g), 0,5 lžičky cukru (8 g), 7 g v prášku droždí, 450 ml teplé vody, 3 lžíce oleje (20 g). Příprava: Koncentrát nasypte do nádoby, přidejte sůl a promíchejte. Poté nasypte cukr, droždí a nalijte vodu (teplota dobře. 26 °C) a olej. Všechny složky důkladně promíchejte lžící na jednotnou hmotu. Těsto přeložte do formičky, přikryjte utěrkou a nechte asi tak odstát. 30 minut na teplé místo. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, namažte horní část chleba olejem a vložte formičku do předem vyhřáté trouby. Kamna při teplotě 180 °C (bez termocirkulace) po dobu přibližně 40-45 minut. Během pečení neotvírejte troubu. Když je chléb hotový, vyjměte ho z formy a nechte vychladnout. Doporučená velikost formičky je 27 cm x 12 cm.
Výrobek by měl být skladován na suchém a chladném místě.
Tabulka nutričních hodnot
Výživová hodnota v 100 g výrobku:
- Energetická hodnota v 100 g výrobku: 366 kcal / 1 554 kJ
- Tuk: 2,2 g
- z toho nasycené kyseliny: 1,9 g
- Sacharidy: 86 g
- z toho cukry: 5,9 g
- Bílkoviny: 0,6 g
- Sůl: 0,13 g
Země výroby:
Polsko


