6x Extra univerzální bezlepková směs 1 kg Bezgluten

1 021 

Tento výrobek pochází z e-shopu

Asko-nabytek.cz

6 x Extra univerzální bezlepková směs 1 kg

Bezgluten

Koncentrát pro různé druhy pečiva představuje skvělou alternativu běžné mouky obsahující lepek. Pečivo na bázi tohoto výrobku se nerozpadá, není tvrdé, je prostě perfektní. Doporučujeme ho zejména k pečení chleba, rohlíků, droždí, koláčů a sušenek.

Výrobek neobsahuje lepek, mléko, vejce, čokoládu ani sóju.

Ingredience:

Bezlepkový pšeničný škrob, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, glukóza, zahušťovadlo: guarová guma, E464; vláknina bramborová, regulátor kyselosti: E 575; kypřící látka: uhličitany sodné.

Způsob přípravy:

Recept na chléb bez lepku:Složení: 500 g koncentrátu mouky, 0,5 lžičky soli (5 g), 0,5 lžičky cukru (8 g), 7 g v prášku droždí, 450 ml teplé vody, 3 lžíce oleje (20 g). Příprava: Koncentrát nasypte do nádoby, přidejte sůl a promíchejte. Poté nasypte cukr, droždí a nalijte vodu (teplota dobře. 26 °C) a olej. Všechny složky důkladně promíchejte lžící na jednotnou hmotu. Těsto přeložte do formičky, přikryjte utěrkou a nechte asi tak odstát. 30 minut na teplé místo. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, namažte horní část chleba olejem a vložte formičku do předem vyhřáté trouby. Kamna při teplotě 180 °C (bez termocirkulace) po dobu přibližně 40-45 minut. Během pečení neotvírejte troubu. Když je chléb hotový, vyjměte ho z formy a nechte vychladnout. Doporučená velikost formičky je 27 cm x 12 cm.

Výrobek by měl být skladován na suchém a chladném místě.

Tabulka nutričních hodnot

Výživová hodnota v 100 g výrobku:

  • Energetická hodnota v 100 g výrobku: 366 kcal / 1 554 kJ
  • Tuk: 2,2 g
  • z toho nasycené kyseliny: 1,9 g
  • Sacharidy: 86 g
  • z toho cukry: 5,9 g
  • Bílkoviny: 0,6 g
  • Sůl: 0,13 g

Země výroby:

Polsko