Sada Yoru na přípravu čaje Matcha 100g

1 118 

Tento výrobek pochází z e-shopu

⭐ Tradiční sada na přípravu čaje matcha ⭐

Jste milovníkem čaje, zejména toho připraveného v tradičním stylu? Nebo možná hledáte originální nápad na narozeninový či vánoční dárek ? Sada na přípravu čaje matcha je ideálním nápadem pro každou příležitost pro milovníka čajových nálevů! V našem speciálně připraveném setu najdete vysoce kvalitní, lahodný a aromatický matcha čaj, nezbytné tradiční příslušenství pro přípravu nálevu, vyrobené z bambusu: metlu chasen, lopatku chashaku a lžičku, keramickou misku machawan a keramický stojan na metlu chasen – kusenaoshi. Doporučujeme!

✨ Sada obsahuje:

➡ čaj Mary Rose Matcha 100 g

➡ keramická miska / šálek na matchu – matchawan

➡ keramický stojan na metlu pro matchu – kusenaoshi

➡ sada bambusových doplňků pro matchu

☕ Mary Rose čaj Matcha 100 g ☕

Charakteristickým znakem čaje matcha je jeho forma – je mletá na jemný prášek, připomínající téměř mouku. Charakteristická je také její barva – světle zelená, jednotná. Matcha značky Mary Rose se vyznačuje příjemnou, ušlechtilou trpkostí a intenzivní vůní. Pochází z Číny, ale zvláště oceňovaná byla v zemi kvetoucí třešně, kde se stala součástí japonské tradice a kultury, a slavnostní čajový obřad, při kterém se používá právě matcha, prováděná podle omezujících pravidel, získává téměř jméno umění. Podle tradice se matcha připravuje pomocí speciálních nástrojů. Nezbytná je mimo jiné speciální šálek, nazývané chawan a bambusová metla, nazývaná chasen, kterou se nápoj rozšlehá, aby získal jednotnou konzistenci. Matcha se používá i v kuchyni, jako součást pokrmů a dezertů, kterým dodává zelenou barvu, čajovou dochuť a příjemnou vůni.

Další informace:

Složení: 100% práškový zelený čaj

Země původu: Čína

Způsob přípravy: zalijte vodou o maximální teplotě 70-80 °C

POZOR! ★ Výrobek může obsahovat ořechy a obiloviny, protože v areálu závodu jsou konfekovány další produkty obsahující tyto alergeny.

✴ Tradiční miska / šálek matchawan Yoru pro přípravu čaje matcha

Matchawan je profilovaná šálek, ve které se „šlehá“ čaj a poté se z něj pije aromatický, světle zelený nápoj.

Keramická šálek nádoba Matchawan Yoru svou konstrukcí navazuje na tradici, ale díky originálnímu designu získala trochu moderního charakteru. Vnitřek i vnější strana je pokryta glazurou v černé barvě. Díky vysoké kvalitě zpracování je příslušenství odolné a pohodlné při každodenní údržbě. Nádobí lze bez obav umístit do myčky nádobí nebo umýt pomocí čisticích prostředků.

Další informace

Objem: 500 ml

Výška: cca. 7 cm

Průměr: cca. 11 cm

Materiál provedení: keramika

✴ Kusenaoshi Yoru – tradiční stojan na chasen pro šlehání čaje matcha

Kusenaoshi Yoru je keramický stojan na chasen – bambusovou „metlu“, která slouží k šlehání matchy. V japonštině se mu také říká chasentate. Úkolem stojanu je udržovat tvar metly. Po každém použití je třeba chasen očistit od zbytků čaje a poté jej umístit na stojan – díky tomu si tyčinky metly déle zachovají svůj původní tvar. Držák kusenaoshi je vyroben z keramiky a jeho vnitřní i vnější stěny jsou pokryty glazurou v černé barvě. Díky vysoké kvalitě zpracování je příslušenství odolné a pohodlné při každodenní údržbě – můžete ho bez obav umístit do myčky nádobí nebo umýt pomocí čisticích prostředků.

Další informace

Výška: cca. 7 cm

Materiál provedení: keramika

✴ Bambusová sada příslušenství pro přípravu čaje matcha

Matcha je jedním z nejcharakterističtějších prvků kultury země kvetoucí třešně – práškový zelený čaj, který se pije po staletí během tradičního čajového obřadu. Podle staleté tradice jsou pro přípravu matchy nezbytné speciální doplňky. Součástí balení jsou:

chasen – bambusová metlička na napěnění čaje (délka přibližně 11 cm)

chashaku – bambusová plec/naběračka na odměřování čaje (délka přibližně 18,5 cm)

bambusová lžička (délka cca 16 cm)

♨ Jak připravit čaj matcha? ♨

  1. Nasypte matchu do misky matchawan a odměřte 1-2 lžičky nebo naběračky.
  2. Nalijte do misky přibližně 100-150 ml teplé vody při teplotě 70-80 °C.
  3. „Vyšlehejte“ čaj energicky po dobu asi 30 sekund bambusovou metlou chasen, dokud nedosáhnete jednotné, napěněné konzistence.
  4. Když čaj získá správnou konzistenci, přilijte více vody – v závislosti na tom, jak silný čaj chcete vypít.