Arabika 100%
Balení: 1kg
Tato kávová směs je vyrobena výhradně z pečlivě vybraných a pocházejících z nejlepších plantáží ve Střední a Jižní Americe ušlechtilých zrn Arabiky, spojených pro dosažení dokonale vyvážených vůní. Vyznačuje se měkkou a sametovou smetanou, typickou pro kávu Arabica, aroma podtrhují jemné tóny ovoce a citrusů, které dodávají nápoji příjemnou kyselost a zaručují měkkou a dlouhotrvající dochuť. Nízký obsah kofeinu, charakteristický pro zrna Arabiky jednoho původu, z něj činí ideální směs pro ty, kteří pijí několik šálků kávy denně.
Káva zrnková 1kg ARABICA 100%
Čerstvě pražená
- balení: 1kg
- typ: káva
- druh: Arabica 100%
KVALITA, CHUŤ a TRADICE autentického italského espressa
Alberto, Andrea a Silvia: Rodina Castellari již léta předává znalosti, vášeň a tajemství, díky čemuž je káva Rekico skutečným dědictvím
Dokonalost začíná pečlivým výběrem nejlepších zrn Arabiky a Robusty a pokračuje pečlivou metodou zpracování, zahrnující tradiční hodnoty řemeslného pražení, doplněné nejmodernějšími a nejúčinnějšími technologiemi pro zajištění KVALITY, CHUTI a TRADICE autentického italského espressa
CESTOVÁNÍ REKICO
Příběh Rekico vypráví o tradici, která se vášnivě vždy dívá do budoucnosti. Vychází z více než 50 let zkušeností zakladatele s pražením kávy.
Vyvíjíme a posilujeme prostřednictvím inovací, vždy s přímou a odpovědnou kontrolou nad všemi fázemi zpracování. Jedná se o hodnoty typické pro řemeslnou výrobu, propagované pomocí nejlepších technologií a vyznačující se italským designem.
Příběh Rekica je tak příběhem o etice stojící za odbornou prací, vykonávanou z první ruky s kompetencemi v oblasti výběru, pražení a distribuce kávy.
V roce 1996, po 20 letech zkušeností v oblasti pražení a nákupu kávy, Alberto Castellari založil Rekico ve Faenze v regionu Emilia-Romagna. Od výběru až po zpracování a poskytování služeb na nejvyšší úrovni je cílem společnosti nabízet vysoce kvalitní kávu, garantovanou odbornými znalostmi lidí, kteří se zabývají životem společnosti Rekico.
Dnes Rekico uspokojuje své zákazníky v baru, doma nebo v kanceláři, díky neustále se rozvíjející řadě produktů, která zahrnuje kávu, čaj, bylinné čaje a kávovary.
MISTR
Rekico Master Roaster: vše začíná u něj. Symbol vášně, znalostí a spolehlivosti – energie nezbytná pro dosažení nejvyšších výsledků při výběru, pražení a míchání kávy.
Technické dovednosti a výzkum jsou nezbytnými předpoklady pro poskytování nejlepšího servisu těm, kteří připravují kávu a hledají skutečně nejvyšší kvalitu a aroma.
Výběr
Cesta Rekico Master Roaster začíná výběrem čerstvě sklizených zelených fazolí, pochopením původu a výběrem nejpozornějších plodin. Přímý výběr v krátkém dodavatelském řetězci zajišťuje nejlepší výsledky díky osobnímu dohledu nad každou fází zpracování.
Import
Výběrem se rozumí identifikace nejlepší kvality a zajištění stálé dostupnosti při zachování vždy stejných aromatických a chuťových tónů.
Po příjezdu do Faenzy, operačního a manažerského centra Rekico, je káva podrobena procesu pražení a míchání výtvorů, které značku odlišují od roku 1996.
Kouření
Zde hra spočívá v zachování dokonalosti zrn a jejich převedení do různých chutí a formátů, ve kterých si můžete připravit kávu.
Zrak a vůně řídí proces pražení, při kterém je volba času a teploty rozhodující pro konečný výsledek. Cílem je respektovat přirozené vlastnosti kávových zrn. Porušení jejich integrity pro rychlou výrobu vede ke slabým směsím.
To je důvod, proč se Rekico rozhodne kouřit každý původ zvlášť: je to jediný způsob, jak zachovat přirozené aroma zrn a chránit jejich organoleptické vlastnosti.
Vyhrazené pražení je klíčem ke kávě, která si zachovává své přirozené vlastnosti. Ale to není všechno.
Pro dokonalou jednotnost chuti musí procesy pražení a chlazení jemně ovlivňovat zrno. Rekico toho dosahuje pražením vzduchem s nepřímým ohřevem, kde teplo důsledně a rovnoměrně ovlivňuje celý produkt.
Nucený vzduch je naší volbou ve fázi chlazení, snižující absorpci vlhkosti, která by mohla zploštit a otupit aroma a chuť kávy.
Míchání
V Rekicu dochází k míchání po pražení. Díky tomu může být jakýkoli původ pražen podle jeho specifických vlastností, což má za následek jednotnější produkt z hlediska chuti a vůně.
Po upečení jednotlivých složek původu se dostanou do "místnosti tajemství", kde jsou uloženy všechny recepty na směsi Rekico.
Jak jsme se k těmto směsím dostali? Prostřednictvím výzkumu a ochutnávek, s cílem servírovat kávu vynikající chuti, která splňuje preference spotřebitelů a zdůrazňuje speciální tóny, které potěší milovníky kávy.


