Kozlíček Červený Krojony (Leccinum aurantiacum) 10 kg
(balení 20 x 500g)
ATESTOVANÁ NOVÁ SBÍRKA 2024
Čistá hmotnost: 10000 g
Složení: kůzlátka červená 100%
- Houba krajanka, třída I
ŠTÍTEK VÝROBKU obsahuje ATEST spolu s číslem houbaře a potvrzeným rokem sklizně.
Datum expirace: 31.12.2026
SUŠENÉ HOUBY
Nákupem u firmy GrzybekPL máte jistotu, že všechny naše výrobky jsou atestovány. Máte jistotu, co kupujete a že to děláte bezpečně!
Naše houby jsou před každým procesem sušení vyčištěny a naši kvalifikovaní pracovníci dohlížejí na proces výběru a balení. Navzdory největšímu úsilí se ve výrobku mohou vyskytnout drobné nečistoty charakteristické pro lesní rouno.
Kozlíček, kozák červený Leccinum Aurantiacum je krásným zástupcem rodu kůzlátek. Je to chutná jedlá a bezpečná houba protože nezaměnitelná s žádným druhem nejedlé houby.
Červený kůzl je poměrně charakteristická lesní houba, kterou houbaři rádi sbírají kvůli pěknému zbarvení a tomu, že je zřídka červivá. Často se nazývá krejčí, vyskytuje se vlastně výhradně pod osiky a topoly. Pokud se na našem pozemku nebo na zahradě vyskytují právě tyto druhy stromů, můžeme směle použít mycelium Kozlíře červeného. Pěstování těchto hub nám poskytne spoustu uspokojení, ale také vám umožní vychutnat si pěkné chutné houby.
Červené kůzlátka jsou vhodná na smažení, vaření, dušení i sušení. Malé se dají marinovat, protože jsou příjemně pevné. Je to chutná jedlá houba.
ZPŮSOB PŘÍPRAVY: Sušené houby několikrát opláchněte a namočte cca. 1 hod. ve vlažné vodě. Vařte do měkka cca. 30 min. Odvar z hub je základem pro přípravu omáček a polévek. Z uvařených hub připravíme polévky, omáčky, nádivku na knedlíky, nádivku na ouška, přidáme do zelí.
SKLADUJTE na suchém a chladném místě.
ATESTOVÁNO – POUZE Z POLSKÉ LESŮ
V nabídce máme několik desítek odrůd hub – od typických až po exotické a jedinečné (zřídka dostupné). Zveme vás na další naše aukce, kde najdete široký výběr vah i druhů. Každý den rozšiřujeme náš sortiment a pracujeme na tom, abychom zajistili nejvyšší kvalitu nabízených produktů…
NABÍDKA JE URČENA PRO RESTAURACE I JEDNOTLIVCE!
Dalším způsobem, jak zachovat správnou chuť a vůni, je okamžité balení do těsně uzavřených sáčků a skladování v upravených chladírnách.
Díky procesu sušení v profesionálních sušárnách si houby zachovávají své chuťové a kulinářské vlastnosti.
CERTIFIKÁT Č. 21/1610/2024


