Benzoát Sodný E211, Potravinářský Konzervant, Proti Plísním, Pro Siláže 5 kg

673 

Tento výrobek pochází z e-shopu

BENZOÁT SODNÝ E211 GRANULÁT, POTRAVINÁŘSKÝ KONZERVANT, PROTI PLÍSNÍM, PRO SILÁŽOVÁNÍ 5 KG

Bílé pevné těleso ve formě prášku nebo granulí s nasládlou chutí, bez zápachu, dobře se rozpouští ve vodě a špatně v organických rozpouštědlech, např. alkohol. Benzoát sodný se běžně používá jako potravinářský konzervační prostředek,

Má bakteriostatické a fungistické vlastnosti, brání rozvoji kvasinek, plísní, máselných, octových a v menší míře mléčných bakterií.

  • Č. CAS: 532-32-1
  • Č. ES: 208-543-8
  • Chemický vzorec: C6H5COONa
  • Molární hmotnost: 144,11 g/mol
  • Fyzická forma: granule
  • Vůně: Bez zápachu
  • pH: 9 (100 g/l H2O při 20 °C)
  • Teplota tání/koagulace: 410 – 430 °C
  • Relativní hustota: 1,44 g/cm3 (20 °C)
  • Rozpustnost ve vodě: 556 g/l (20 °C)

Doba použitelnosti: Všechny naše výrobky mají aktuální datum spotřeby a pocházejí z pravidelných dodávek.

Obal: Prezentovaná fotografie obalu výrobku je ilustrační a může se lišit v závislosti na šarži produktu. Jedná se však vždy o obal, který má veškeré atesty určené pro skladování daného výrobku.

POUŽITÍ:

Potravinářský průmysl – konzervační látky:

· ovocné výrobky (přípustný obsah: 0,5 gramu na kilogram výrobku)

· zeleninové výrobky, různé saláty (< 1 g/kg),

· rajčatový koncentrát (1,5 g/kg – týká se polotovaru)

· konzervované ryby (< 1 g/kg),

· vařené krevety (< 2 g/kg)

· sycených nápojů (< 0,15 g/l)

· margaríny,

· pyré,

· džemů,

· ovocné šťávy,

· omáček,

· marináda,

· majonézy

· sýrů

· jako sladový extrakt v pekařství.

Zdravotnický průmysl:

Používá se při zánětech a bronchitidě a při zánětech ústní dutiny bakteriálního původu. Je také složkou zabraňující korozi v tekutinách pro skladování chirurgických nástrojů. Někdy se používá také jako dezinfekční složka různých forem léků. Je součástí pomocných diagnostických prostředků při testování jater a zubních past.

Zemědělství:

Benzoát sodný je skvělým konzervačním prostředkem, který lze využít při přípravě siláže (osvědčuje se především u trávo-siláže a při silážování kukuřice). Benzoát sodný zastavuje sekundární fermentaci a neumožňuje rozvoj patogenů a zároveň neovlivňuje užitečné mikroorganismy produkující kyselinu mléčnou konzervační krmivo.

Benzoát sodný lze do siláže přidávat dvěma hlavními způsoby:

  • Při sběru zelené hmoty se pak benzoan sodný podává společně s bakteriálními inokulanty (obsahujícími kmeny ušlechtilých mléčných bakterií) ze speciálních dávkovačů na sběrných strojích;Tento způsob podávání benzoanu sodného zajišťuje jeho přesné a rovnoměrné promíchání s kyselým krmivem,a tím pádem rychlé zahájení procesu konzervace a relativně krátká doba dosažení kyselosti silážního zásobníku na optimální úrovni pH 4,0 – 4,3;
  • Po nasazení biomasy na hranol – benzoan sodný se pak přidává ve formě roztoku, vhodná dávka přípravku se rozpustí v 1-2 kbelíkech studené vody a poté se rovnoměrně rozprostře po povrchu hranolu (silážního zásobníku).

Předpokládá se, že optimální dávka benzoanu sodného je 1-2 kg přípravku na každých 10 tun siláže.

NABÍZÍME POUZE VÝROBKY NEJVYŠŠÍ KVALITY POCHÁZEJÍCÍ OD PROVĚŘENÝCH VÝROBCŮ.

DĚKUJEME ZA NÁVŠTĚVU NAŠÍ AUKCE

VÍTÁME VÁS PŘI NAKUPOVÁNÍ