Original Death je první z celé série omáček "Death", kterou v roce 1989 vytvořil Lazar Blair, původce pracující v tehdejší době jako barman v jednom z podniků v New Jersey.
Používal omáčky, které složil, k dochucení smažených křidélek. Omáčka „Original Death“ se vyznačovala nejen ostrostí, ale i neobvyklou chutí. Byl prostě skvělým doplňkem k smaženým masům, sendvičům a chipsům.
Způsob skladování: Po otevření uchovávejte v chladničce. Před použitím protřepejte.
Země původu: USA
Poznámka: Přečtěte si prosím stupnici ostrosti omáčky. Lidé, kteří jsou citliví nebo nezvyklí na ostré koření, by měli být obzvláště opatrní.
Úroveň ostrosti: omáčka tato může být konzumována bez větší obav o zdraví. Citliví lidé by se již měli mít na pozoru, nicméně pro všechny obeznámené s mexickou, nebo asijskou kuchyní bude omáčka tato pikantním doplňkem způsobujícím jemné brnění v ústech a krku.
Výkon: 4/10; mezi 50,000 – 250,000 Scovilleovými jednotkami
Složení: červené a pomerančové papričky habanero,voda, citronová šťáva, mrkev, sůl, drcený česnek,papričky cayenne,rajčatový protlak, třtinový ocet (okyselovač),koriandr,červené papričky jalepeno,chipotle paprika, cukr cukr,cibule v prášku,kyselina askorbová (antioxidant), xantinová guma (stabilizátor),česnek v prášku,petržel, přírodní kouřové aroma. Bez konzervantů a umělých přísad.


