Čokoláda 52% od DESEO má sametovou, krémovou konzistenci a mimořádně příjemnou, hlubokou čokoládovou chuť. Intenzivní aroma dominikánského kakaa a hmatatelné tóny karamelu způsobují, že nás každé sousto přenese do čokoládového ráje.
Čokoláda je k dispozici ve formě praktických dropsů / pastilek, díky čemuž se velmi snadno odměřuje a rozpouští, např. ve vodní lázni. Díky balení typu „doypack“ si čokoládové čočky dlouho zachovávají čerstvost a lze je pohodlně a bezpečně skladovat.
PROČ SI VYBRAT MLÉČNOU ČOKOLÁDU DOMINIKANA 52% OD DESEO?
- Vynikající chuť a sametová konzistence
- Obsah kakaa – 52% – hluboká chuť čokolády!
- Čokoláda bean-to-bar vyrobená z nezpracovaných kakaových bobů
- Jednoduché složení
- Vyrábí se řemeslným způsobem v dílně DESEO ve Varšavě
- polský výrobek
- Forma čokoládových dropsů – praktická při pečení nebo přípravě dezertů
MLÉČNOU ČOKOLÁDU DOMINIKANA 52% LZE POUŽÍT PRO:
- čokoládové fondue, ovoce v čokoládě, čokoládová fontána,
- příprava horké, pitné čokolády,
- sladké pečivo: muffiny, muffiny, banánové chlebíčky, brownie,
- příprava čokoládových polev na palačinky, pancakes, dezerty a zmrzlinu,
- krémů na koláče a dorty,
- jako přísada do granoly, ovesné kaše, jáhly,
- ke konzumaci přímo z obalu – chutná skvěle!
Na bázi mléčné čokolády Dominikánská republika 52% připravujeme v našich podnicích DESEO například mléčnou horkou čokoládu a náš HIT oceněný zlatou medailí International Chocolate Awards – Peanut Butter Milk Chocolate.
SLOŽENÍ A NUTRIČNÍ HODNOTY
Složení: kakaová hmota (min. 52 %), plnotučné mléko v prášku, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin*
*může obsahovat stopy ořechů
Nutriční hodnota na 100 g:
- energetická hodnota – 585 kcal / 2449 kJ
- tuk – 42,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 27,5 g)
- sacharidy – 42,1 g (z toho cukry 32,4 g)
- vláknina – 11,3 g
- bílkoviny – 11,6 g
- sůl – 0,28 g
Hmotnost: 1000 g
Alergeny:laktóza, sója
Vyrobeno ve výrobním závodě, kde se používají také ořechy, lepek, sezam a mléko.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na suchém a stinném místě mimo dosah zdrojů tepla.
OCENĚNÍ A VYZNAMENÁNÍ
V roce 2022 byla čokoláda Dominikánská 52% oceněna stříbrnou medailí v kategorii „Mléčné čokoládky“ porotou prestižní soutěže International Chocolate Awards. Jeho hlavním cílem je podpora firem specializovaných na výrobu vysoce kvalitních čokoládových produktů. Mezinárodní ceny čokoládové čokolády jsou udělovány od roku 2012 a porota se skládá z nezávislých odborníků zabývajících se tématem čokolády bean-to-bar, působících ve Velké Británii, Spojených státech a Itálii.
ČOKOLÁDA MLÉČNÁ DOMINIKÁNSKÁ 52% je ČOKOLÁDA FROM BEAN-TO-BAR
Čokoláda Dominikánská republika 52% od DESEO je čokoláda od bean-to-bar nebo také od bean-to-chocolate. Znamená to, že se vyrábí od nuly – od nezpracovaných kakaových bobů – v Pracovně DESEO ve Varšavě. Pro výrobu čokoládových dropsů a tabulek používáme kakaové boby pocházející z vybraných regionů a plantáží na světě. Jedná se o čokolády Single Origin – všechny kakaové boby použité při výrobě pocházejí z jedné plantáže / jedné pěstitelské oblasti.


