INGREDIENCE
červená čočka* 100 % (*certifikovaná ekologická složka).
POPIS
Ekologická červená čočka je čočka čočka bez skořápky. Díky olupování je červená čočka lépe vstřebávána tělem.
Červená čočka je náchylná k rozvaření, proto se nejlépe hodí jako přísada do polévek, jednohrnkových pokrmů a pikantních pochutin.
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
Předem opláchnutou čočku vařte v poměru 1:2 (1 porce čočky na 2 porce vody) cca. 25 min. Na konci vaření osolíme.
VÝŽIVOVÁ HODNOTA V 100 g
Energetická hodnota – 1597 kJ / 378 kcal
Tuk – 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny – 0,4 g
Sacharidy – 59 g
z toho cukry – 2,0 g
Bílkoviny – 25 g
Sůl – 0,02 g
DOPORUČENÉ PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ
Uchovávejte na suchém a chladném místě.


