Basmati rýže Khushboo Gold, Basmati rýže 5kg

471 

Tento výrobek pochází z e-shopu

POPIS

Rýže Basmati Khushboo Gold je jednou z nejobdivovanějších rýže na světě Basmati.

Jeho dlouhá, štíhlá zrna, měkká a nadýchaná konzistence při vaření, vynikající chuť, vynikající aroma a výrazná chuť jej činí ideálním pro každodenní konzumaci.

Příprava: Důkladně umyjte 250 g čisté rýže Basmati a namočte ji po dobu 20 minut. Přidejte rýži do 2 litrů mírně osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Sceďte na sítu. Nasypte rýži do misky. Pro zachování oddělení zrna přidejte trochu másla nebo margarínu.

Skladování:

Uchovávejte na suchém a chladném místě v uzavřeném obalu.

Hmotnost: 5 kg

Rýže Basmati – zdravotní vlastnosti a výhody

Rýže basmati má mnoho nutričních hodnot, díky čemuž je velmi zdravá. Je výživný a bohatý na přírodní minerály. Obsahuje vláknina, bílkoviny a sacharidy. Je zdrojem minerálů, jako je železo, selen, zinek, mangan, měď a fosfor. Vyznačuje se také významnými zdroji vitamínů skupiny B.

– Příznivý vliv na střeva

– Má také zklidňující účinek na trávicí systém u syndromu přecitlivělého střeva

– Podporuje činnost nervového systému

– přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a reguluje cukr v krvi

– neobsahuje lepek

Naše rýže Khushboo Gold Basmati rice má nízký glykemický index a je lehká, díky čemuž je lehce stravitelná.

Rýže Basmati v kuchyni:

Nejlépe se hodí k pokrmům s drůbeží, rybami a mořskými plody. Je přítomen každý den v indické a asijské kuchyni, ale lze jej použít i v mnoha dalších chutných receptech. Ideální pro pokrmy typu Dal a kari. Rýže basmati může být dlouho skladována, díky čemuž získává další chuťové vlastnosti.

Rýže Basmati – jak ji vařit?

Aby rýže Basmati vyšla lahodná a sypká, musíme ji před vařením několikrát důkladně propláchnout na sítku a namočit do studené vody po dobu 30 minut. Pak ho vložíme do hrnce a lehce podpálíme. Doporučujeme přibližně 60 g nevařené rýže na osobu (přibližně ½ sklenice). Připravte si velkou pánev a přidejte 2 odměrky studené vody do 1 odměrky rýže. Převařte vodu a snižte oheň, přikryjte pánev a vařte na pomalém ohni po dobu 10-12 minut, dokud se voda nevstřebá.