♛ POUZE U NÁS! ♛ Originální, argentinská sada pro skutečné Mateisty!
✅ Pití yerba maté z tykve je zcela jiný, jedinečný zážitek! Příprava yerba maté, v tak exotickém a stylovém matero, dodává rituálu originální charakter! Přesvědčte se sami!
✅ Součástí balení jsou:
- Tykev Misiones ~200-250 ml
- Bombilla AL 221 Rose Gold – 15,5 cm
- Korková podložka
↗ Co je tykev?
✅Tykev je rostlina z čeledi tykvovitých, která pochází z oblastí Afriky a Asie.
✅V předkolumbovské době z nich obyvatelé kmene Guarani začali vyrábět nádobí pro yerba maté.
✅Každá cévka z tykve je jedinečná – liší se tvarem a velikostí v závislosti na původním tvaru ovoce, ze kterého byly vyrobeny.
↘ Originální tykev Misiones Bordo 200 Ml – 300ml z Argentiny
Argentinská tykev zakončená krásnou ocelovou virollou, ručně opálená do fantazijních vzorů.
- Kapacita cca. 200-300 ml .
- Originální tykev přímo z Argentiny.
- Odolná kvalitní tykev se silnými stěnami.
Stojí za zmínku, že nádoba vyrobená z ovoce má svá specifika:
✅ Na tykvi se mohou lokálně vyskytovat přirozené zabarvení a nepředstavují poškození nádobí. ✅ Pozor! Tykev má jedinečný, jedinečný tvar, který se může lišit od obrázku (k odeslání je vybíráme náhodně). ✅ Před prvním použitím je třeba správně připravit tykev (provést takzvané currado). ✅ Na začátku používání se tykev může "potit", což může v první chvíli vypadat, jako by nádoba mírně prosakovala. Jedná se však o přirozený proces, při kterém se stěny utěsňují. Abyste se vyhnuli potřísnění stolu nákupem přírodní tykve, vyplatí se pořídit si také podložku.
↘ Jak vyrobit currado s použitím fusů od yerba maté?
- Přeložte spáry do tykve tak, aby zabíraly 3/4 jejího objemu.
- Zalijte nádobu vodou o teplotě 75 st. C,
- Nechte působit minimálně 12 hodin nebo přes noc.
- Vypláchněte spáry studenou vodou.
- Zbytky sušiny vyškrábejte z vnitřku nádoby.
Podle individuálních očekávání lze namáčení s použitím čerstvého sucha opakovat až 3x – pak by měly být fusy ponechány v nádobě přes noc a vyprázdněny tykev až před jejím opětovným naplněním čerstvým suchem.
❇ Bombilla La Mulata Al Promedio (AL 221) rose gold
Barvená do bronzové barvy, profilovaná bombilla se sítkem "lžičky". Je vyrobena ze slitiny nerezové oceli. Délka 15,5 cm. Perfektně se hodí k nádobí z tykví a palo santo.
Zdobená chladicím kroužkem. Díky své délce nehrozí převrácení nádoby s hotovým nálevem, vlivem hmotnosti a délky bombilly.
Kvalita nerezové oceli, ze které byla vyrobena, zaručuje dlouhou životnost. Bombilla má další várku dírek na spoji sítka a trubice a díky tomu je nálev yerba maté dodatečně filtrován.
Čištění: Omyjte vodou se saponátem. Doporučuje se čistit pomocí kartáčku na čištění bombilly.
Délka bombilly: 15,5 cm
♨ Způsob vaření v kostce: ♨
1. Nasypte do cévky 15 až 30 g yerba maté. Pokud se obáváte příliš intenzivního účinku, můžete porci snížit.ㅤㅤㅤㅤㅤ
2. Zakryjte dlaní horní otvor, otočte cévku dnem vzhůru a několikrát protřepejte. Po otočení se na dně cévky najdou více nařezané lístky a částečky, které se zastaví na sítku bombilly.
3. Otočením nádoby opět do stoupačky uložte sušení na jednu stranu nádoby cca. 45°. Poté umístěte bombillu na místo, kde je nejméně. Od té chvíle se snažte netočit a míchat bombillou.
4. Zalijte horkou vodou (s teplotou nejvýše 80 °C) a… vychutnejte si aroma a chuť yerba maté! Vodu můžete dolévat až do okamžiku, kdy nálev ztratí charakteristickou chuť.
5. Jednou uvařené sucho lze znovu zalít až 7krát
❄ Zkuste Yerba Mate za studena: ❄
- Zalijte ledovou vodou. Nezapomeňte na chladnou jen LEDOVOU
- Pokud můžete přidat kostky ledu
- Počkejte několik minut, než yerba maté uvolní svou SÍLU
- Užijte si chladivý výkon TERERE!


