Sada pro dva s brazilskou yerba maté (exportní verze do Uruguaye)
Skvělý jako dárek, unikátní materiál typu Cuja, organická Yerba jemně mileona, ale bez prachu a tyčinek s vyváženou chutí.
Yerba Mate YACUY Tipo PU1 1 kg
Je to svěžest a výkonnost! Yerba Mate je velmi jemně mletá, s vysokým obsahem prachu, pro fanoušky uruguayských maté, s čerstvou dochutí a šťavnatou barvou!Je to yerba z brazilských plantáží, připravená na „uruguayský“ způsob: yerba maté PU. Znamená to yerbu skládající se z velmi jemně mletých lístků, velkého množství prachu a maximálně 1% jemných větviček. Díky vhodnému způsobu zpracování a krátkému zrání má yerba maté Yacuy svěží chuť a vůni s kouřovým nádechem. Bude zpestřením yerbového dobrodružství, ale také ideální volbou pro lidi, kteří nemají rádi silný kouř yerbů. Pokud máte rádi silné a pylastické yerby – Yacuy je právě pro vás! Právě pro letní výlety, jemná chuť přiblíží přírodu a svěžest!
Chuť a vůně yerba maté:
Díky vhodnému způsobu zpracování a krátkému zrání má yerba maté Yacuy svěží chuť a vůni s kouřem nutą.Nie je příliš hořká.
Ingredience:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – země původu: Brazílie
- Skládá se z velmi jemně mletých lístků, velkého množství prachu a maximálně 1% drobných větviček cesmíny paraguayské.
✅ Způsob vaření chimarrao:
- Nasypte sušinu do tří čtvrtin objemu nádoby.
- Přesypat sušené na jednu stranu.
- Nalijte studenou vodu do volného prostoru a nechte 5 minut působit.
- Vložte bombillu s plochým kulatým sítkem do prostoru, kde byla studená voda.
- Dolijte vodu o 70-80 °C.
- Vaše maté je připraveno ke konzumaci po 3 minutách.
- Zalijte asi 15krát.
Klasická exotická tykev stříbrné a zelené barvy – Yacuy Porongo
Pití yerba maté z tykve Porongo přináší další estetické a chuťové zážitky. Brazilská cuia, vyrobená z dřevnatého plodu tykve na plantáži Yacuy.
Byla připravena speciálně pro chmarrão – velmi jemně mletou, jemnou Yerbu Mate, oblíbenou v Brazílii. Je vhodný i pro ostatní odrůdy sušeného zboží. Má široký, kovem kovaný límec zvaný virolla.
Tvar tykve umožňuje přípravu yerba mate chimarrao
metodou invertido.
Vnější stěny byly natřeny žlutě.
Výška nádoby: cca 12-15 cm
Hloubka cévky: cca 8-12 cm
Průměr v zúžení: cca. 3-5,5 cm.
Objem nádoby: od 200 ml do 350 ml.
Pozor! Tykvu je třeba po každém použití důkladně vysušit! Země původu: Brazílie
Invertido – jednodušší způsob přípravy ervy chimarrão
Jedná se o poměrně jednoduchý způsob, jak umožnit výrazně zrychlení
uvolňování síly a chuti erva mate. Při přípravě tzv. chima
touto cestou nálev ztrácí rychleji esenci, což s sebou nese následky v
forma menšího množství zaplavení. Do Cuji je nasypáno méně yerby
maté a více vody. Při tomto způsobu je vyžadována brazilská tykev
Porongo zvané Cuia s velkým límcem. Matero Cuja by se mělo zúžit
směrem dolů, jinak bude obtížné udržet sucho v horní části
polovinu podložky, takže bombu lze snadno přichytit.
- Do podložky Porongo – cuia vložte bombillu a poté nalijte vodu o teplotě 70-80 °C pro zúžení pod límcem.
- Navrch usypte kopec ze sušeného ervy chimarrão.
- Horku vytvarujte a uklikněte nejlépe pomocí lžičky nebo naběračky.
- Pomocí dlouhé tyčinky vytvořte otvor kdekoli na
- povrchu sušiny a poměrně energické pohyby shora dolů
- Doplňujte vodu do vzniklého otvoru.
➡ Bombilla REDONDO Pequeno – 18,5 cm
Esteticky vyrobeno ze slitiny vysoce kvalitní nerezové oceli s ergonomickým prohnutím.
Přátelská – pouze délka 18,5 cm
Může sloužit jak na cestách, tak i v práci.
Lze ji mýt v myčce nádobí!
➡ Zakřivená s plochým náustkem, ideální pro pití z nádobí porongo, džbánů a termosek
➡ Zakončeno plochým 3 cm sítkem s téměř 200 dírkami. Tento model si dokáže poradit i s nejvíce mletou yerbou nebo ervou.
➡ Dobrá pro brazilské Chimarrao.


