Sada Big Yerba Mate Yacuy Organická 1 kg Bio Matera Big Bombilla Largo

1 100 

Tento výrobek pochází z e-shopu

Sada pro dva s brazilskou yerba maté (exportní verze do Uruguaye)

Skvělý jako dárek, unikátní materiál typu Cuja, organická Yerba jemně mileona, ale bez prachu a tyčinek s vyváženou chutí.

Yerba Mate YACUY Tipo PU1 1 kg

Je to svěžest a výkonnost! Yerba Mate je velmi jemně mletá, s vysokým obsahem prachu, pro fanoušky uruguayských maté, s čerstvou dochutí a šťavnatou barvou!Je to yerba z brazilských plantáží, připravená na „uruguayský“ způsob: yerba maté PU. Znamená to yerbu skládající se z velmi jemně mletých lístků, velkého množství prachu a maximálně 1% jemných větviček. Díky vhodnému způsobu zpracování a krátkému zrání má yerba maté Yacuy svěží chuť a vůni s kouřovým nádechem. Bude zpestřením yerbového dobrodružství, ale také ideální volbou pro lidi, kteří nemají rádi silný kouř yerbů. Pokud máte rádi silné a pylastické yerby – Yacuy je právě pro vás! Právě pro letní výlety, jemná chuť přiblíží přírodu a svěžest!

Chuť a vůně yerba maté:

Díky vhodnému způsobu zpracování a krátkému zrání má yerba maté Yacuy svěží chuť a vůni s kouřem nutą.Nie je příliš hořká.

Ingredience:

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – země původu: Brazílie
  • Skládá se z velmi jemně mletých lístků, velkého množství prachu a maximálně 1% drobných větviček cesmíny paraguayské.

✅ Způsob vaření chimarrao:

  • Nasypte sušinu do tří čtvrtin objemu nádoby.
  • Přesypat sušené na jednu stranu.
  • Nalijte studenou vodu do volného prostoru a nechte 5 minut působit.
  • Vložte bombillu s plochým kulatým sítkem do prostoru, kde byla studená voda.
  • Dolijte vodu o 70-80 °C.
  • Vaše maté je připraveno ke konzumaci po 3 minutách.
  • Zalijte asi 15krát.

Klasická exotická tykev stříbrné a zelené barvy – Yacuy Porongo

Pití yerba maté z tykve Porongo přináší další estetické a chuťové zážitky. Brazilská cuia, vyrobená z dřevnatého plodu tykve na plantáži Yacuy.

Byla připravena speciálně pro chmarrão – velmi jemně mletou, jemnou Yerbu Mate, oblíbenou v Brazílii. Je vhodný i pro ostatní odrůdy sušeného zboží. Má široký, kovem kovaný límec zvaný virolla.

Tvar tykve umožňuje přípravu yerba mate chimarrao

metodou invertido.

Vnější stěny byly natřeny žlutě.

Výška nádoby: cca 12-15 cm

Hloubka cévky: cca 8-12 cm

Průměr v zúžení: cca. 3-5,5 cm.

Objem nádoby: od 200 ml do 350 ml.

Pozor! Tykvu je třeba po každém použití důkladně vysušit! Země původu: Brazílie

Invertido – jednodušší způsob přípravy ervy chimarrão

Jedná se o poměrně jednoduchý způsob, jak umožnit výrazně zrychlení

uvolňování síly a chuti erva mate. Při přípravě tzv. chima

touto cestou nálev ztrácí rychleji esenci, což s sebou nese následky v

forma menšího množství zaplavení. Do Cuji je nasypáno méně yerby

maté a více vody. Při tomto způsobu je vyžadována brazilská tykev

Porongo zvané Cuia s velkým límcem. Matero Cuja by se mělo zúžit

směrem dolů, jinak bude obtížné udržet sucho v horní části

polovinu podložky, takže bombu lze snadno přichytit.

  • Do podložky Porongo – cuia vložte bombillu a poté nalijte vodu o teplotě 70-80 °C pro zúžení pod límcem.
  • Navrch usypte kopec ze sušeného ervy chimarrão.
  • Horku vytvarujte a uklikněte nejlépe pomocí lžičky nebo naběračky.
  • Pomocí dlouhé tyčinky vytvořte otvor kdekoli na
  • povrchu sušiny a poměrně energické pohyby shora dolů
  • Doplňujte vodu do vzniklého otvoru.

➡ Bombilla REDONDO Pequeno – 18,5 cm

Esteticky vyrobeno ze slitiny vysoce kvalitní nerezové oceli s ergonomickým prohnutím.

Přátelská – pouze délka 18,5 cm

Může sloužit jak na cestách, tak i v práci.

Lze ji mýt v myčce nádobí!

➡ Zakřivená s plochým náustkem, ideální pro pití z nádobí porongo, džbánů a termosek

➡ Zakončeno plochým 3 cm sítkem s téměř 200 dírkami. Tento model si dokáže poradit i s nejvíce mletou yerbou nebo ervou.

➡ Dobrá pro brazilské Chimarrao.