☀ Yerba Mate Mateine Guarana
Yerba Mate Mateine Guarana je jedna z nejsilnějších yerba maté dostupných na trhu!
Tradiční klasická paraguayská Yerba Mate s hořkou chutí a přídavkem pravé guarany.
Dodává sílu a zachycuje přirozenou kouřovou pachuť a vůni. Ideální pro každého znalce Yerba Mate, který od nálevu očekává specifické povzbuzující vlastnosti i tradiční chuťové tóny.
Ingredience:
- yerba maté (Ilex Paraguariensis) 98,5% – Země původu: Paraguay,
- práškové ovoce Guarany 1,5%
Yerba Mate Taragui Energia pochází z argentinské plantáže Las Marias, jejíž je pravděpodobně nejznámějším produktem.
Yerba Mate Taragui Energia se skládá ze stoprocentně lístků, tyčinek a stonků cesmíny paraguayské – neobsahuje ovocné ani bylinné přísady.
Yerba mate pod značkou Taragui se pěstuje v Las Marias již více než devadesát let, během nichž přešla ke klasice a získala uznání gurmánů po celém světě, což bylo potvrzeno mj. udělení certifikátu „Alimentos Argentinos, una elección natural“ („argentinská potravina, přírodní výběr“).
☀ Vakapi Monster El Fuego 500 g
Z nálevu se vznáší charakteristická uzená vůně, která připomíná žár ohnišť a tropické divočiny. Tato vůně je stále výrazná po druhém a třetím zalití sušiny vodou. V chuti cítíte hloubku. Nálev do 5 a 6 zalití zůstává intenzivní, příjemně hořký a kouřový, ale také dokonale vyvážený. Povzbuzující sílu kofeinu pocítíte již při prvním doušku! Po otevření obalu se okamžitě objeví charakteristický, poduzený vonný zápach, který připomíná hořící pryskyřičné tropické ohnisko.
Ingredience:
- Yerba mate (Ilex paraguariensis) – země původu. Paraguay, nejkvalitnější yerba maté s lístky, tyčinkami a prachem, sušené ohněm a kouřem dobře vnímatelným při každém zaplavení
- Ovoce Guarany je sušené ovoce pocházející z Jižní Ameriky s mnohokrát potvrzenými stimulačními vlastnostmi. Její jemně trpká dochuť skvěle ladí s cesmínou paraguayskou. Potěšení z pití a silné vzrušení zaručeno!
- Ilex Guayusa – listy pocházející z divokých ekvádorských lesů, krásná a aromatická bylina. Patří do druhu cesmíny. Její úžasné vlastnosti objevili Indiáni tropické džungle, kteří pili nálev z guayusy mimo jiné během lovu.
- Catuaba má mírně nahořklou a trochu dřevitou chuť. To však nemění její schopnost zvýšit sílu nálevů, kterou po tisíce let používají indiánské kmeny Tupi.
Stručný způsob vaření:
- Umístěte bombillu do nádoby
- Nasypte sušinu a doplňte ji o 1/3 až 2/3 objemu,
- Zalijte vodou o teplotě 75-85 stupňů C.
- Nemíchejte bombillou !
Jednou uvařené sucho lze znovu zalít až 7krát


